Obama a discutat cu preşedintele sud-coreean după decesul lui Kim Jong-il

Preşedintele american, Barack Obama, a discutat luni la telefon cu omologul său sud-coreean, Lee Myung-Bak, despre coordonarea strânsă între cele două ţări pe probleme de securitate, după decesul liderului nord-coreean Kim Jong-il, a anunţat Casa Albă.

224 afișări
Imaginea articolului Obama a discutat cu preşedintele sud-coreean după decesul lui Kim Jong-il

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cu această ocazie, Obama "a reafirmat forţa angajamentului Statelor Unite pentru a asigura stabilitatea peninsulei coreene şi securitatea aliatului nostru apropiat, Republica Coreeană", se arată într-o declaraţie a Casei Albe.

"Cei doi lideri au convenit să rămână în contact strâns şi să dea directive echipelor lor responsabile cu probleme de securitate naţională să continue să se coordoneze strâns", adaugă Casa Albă.

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit sâmbătă, iar fiul său Kim Jong-un a fost desemnat pentru a-i succede, a anunţat luni presa oficială a regimului comunist.

Liderul nord-coreean, în vârstă de 69 de ani, a decedat din cauza unei "mari epuizări mentale şi fizice" la 17 decembrie, la ora locală 8.30 (1.30, ora României), a anunţat Agenţia centrală de presă coreeană (KCNA), agenţia oficială nord-coreeană.

Kim, a cărui mobilitate era redusă din 2008 când a suferit un accident cerebral, a decedat din cauza unui "infarct miocardic sever şi a unei crize cardiace", în trenul său, în timpul uneia dintre deplasările sale tradiţionale pe teren, potrivit agenţiei oficiale, care a adăugat că o autopsie a fost realizată duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici