Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei suspendă discuţiile cu SUA în procesul de pace israelo-palestinian până la ANULAREA deciziei privind Ierusalimul

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a suspendat orice discuţii cu Statele Unite ale Americii în procesul de pace palestiniano-israelian până când Washingtonul nu va anula decizia preşedintelui american, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

765 afișări
Imaginea articolului Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei suspendă discuţiile cu SUA în procesul de pace israelo-palestinian până la ANULAREA deciziei privind Ierusalimul

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei suspendă discuţiile cu SUA în procesul de pace israelo-palestinian până la ANULAREA deciziei privind Ierusalimul

Palestinienii nu vor mai avea niciun contact cu Statele Unite pe tema procesului de pace până când preşedintele Donald Trump nu va anula decizia de recunoaştere a Ierusalimului drept capitala Israelului, a anunţat vineri seară negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Mahmud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a declarat că Statele Unite nu mai pot juca rolul de mediator în procesul de pace israelo-palestinian. "Respingem decizia Statelor Unite privind Ierusalimul. Prin adoptarea acestei poziţii, Statele Unite au pierdut calificarea de mediator în procesul de pace", a afirmat Mahmud Abbas.

Saeb Erekat a dat asigurări că prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman nu a exercitat nicio presiune asupra preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în cursul vizitei acestuia la Riyad. "Arabia Saudită a transmis Statelor Unite că problema Ierusalimului reprezintă o linie roşie", a declarat Saeb Erekat, citat de ediţia arabă a postului Russia Today şi de site-ul Ynetnews.com.

"Mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim reprezintă o decizie periculoasă, o provocare la adresa sentimentelor musulmanilor din întreaga lume", i-a transmis regele Salman lui Donald Trump, potrivit televiziunii Al-Ekhbariya. Arabia Saudită este unul dintre aliaţii strategici ai Statelor Unite.

Decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.

Preşedintele SUA, Donald Trump, "s-a autoizolat" prin decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a afirmat Mustafa Barghouti, secretarul general al Iniţiativei Naţionale Palestiniene.

"Donald Trump s-a autoizolat", a declarat Mustafa Barghouti, notând că numeroase ţări condamnă decizia lui Donald Trump şi "urmează să facă ceva". "Nu suntem îngrijoraţi. Acum avem libertatea de a lua decizii de genul reclamării Israelului la Curtea Penală Internaţională. Nu vom accepta ce a făcut Donald Trump, ne vom ridica pentru drepturile noastre asupra Ierusalimului", a subliniat Mustafa Barghouti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici