Oficial NATO: Contribuţia României în apărarea antirachetă este foarte apreciată

Jamie Shea a declarat, miercuri, că România este foarte apreciată pentru contribuţia sa în domeniul apărării antirachetă, el menţionând totodată că procesul de creare a sistemului antirachetă trebuie să continue conform parametrilor stabiliţi.

309 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: Contribuţia României în apărarea antirachetă este foarte apreciată

Oficial NATO: Contribuţia României în apărarea antirachetă este foarte apreciată (Imagine: Cătălin Abagiu/Mediafax foto)

Jamie Shea, adjunctul asistentului secretarului general al NATO pentru ameninţări emergente de securitate, a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat, Bogdan Aurescu, desfăşurată miercuri.

În cadrul acestei întâlniri, oficialul NATO a salutat finalizarea procesului de ratificare a Acordului româno-american, mai ales în contextul în care la Summitul NATO de la Chicago de anul viitor unul dintre principalele obiective este inaugurarea unei capabilităţi operaţionale interimare antirachetă a Alianţei. "Oficialul NATO a arătat că este foarte apreciată contribuţia României în domeniul apărării antirachetă şi că este important ca procesul de creare a sistemului antirachetă să continue conform parametrilor stabiliţi. Totodată, ambii oficiali au exprimat speranţa că vor fi posibile progrese în concretizarea deciziilor luate la Lisabona, în noiembrie 2010, privind cooperarea NATO-Rusia în acest domeniu", se arată într-un comunicat al MAE.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Aurescu a exprimat satisfacţia autorităţilor române pentru apropiata intrare în vigoare a Acordului privind scutul, precum şi convingerea că sistemul din România va reprezenta o contribuţie valoroasă la apărarea antirachetă a întregii Alianţe.

Cei doi oficiali au discutat totodată despre cooperarea în domeniul securităţii cibernetice, adjunctul asistentului secretarului general NATO pentru riscuri emergente de securitate exprimând aprecierea sa pentru progresele făcute pe plan naţional de către România în acest domeniu care înregistrează provocări complexe şi o dinamică deosebită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici