Oficialii europeni, îngrijoraţi de criza din Golf: Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene efectuează o vizită oficială în Kuwait

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, efectuează duminică o vizită oficială în Kuwait, în tentativa de a contribui la detensionarea relaţiilor dintre Qatar şi patru ţări arabe, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

221 afișări
Imaginea articolului Oficialii europeni, îngrijoraţi de criza din Golf: Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene efectuează o vizită oficială în Kuwait

Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene efectuează o vizită oficială în Kuwait, pe fondul crizei din Golf (Imagine: Hepta)

Mogherini are programate întrevederi cu înalţi oficiali kuwaitieni, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de medierea crizei din Golf de către Kuwait.

Emirul Kuwaitului, şeicul Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah a primit-o pe Federica Mogherini la Palatul Bayan, alături de vicepremierul şi ministrul de Externe Sabah Al Khalid Al Hamad Al Sabah.

"Kuwait este mediatorul pe care îl susţinem şi cu care suntem mereu în legătură directă", a spus Mogherini la sosirea în Kuwait.

Criza din Golf a luat amploare la începutul lunii iunie, când Arabia Saudită, Egipt, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi al-Qaida.

Decizia a fost însoţită de o blocadă economică, închiderea frontierelor terestre şi maritime între aceste ţări şi Qatar, precum şi cu interdicţii de survol pentru companiile aeriene din Qatar şi restricţii de călătorie pentru cetăţenii qatarioţi.

Regimul din Qatar a negat acuzaţiile şi a susţinut că blocada este o încălcare a dreptului internaţional. Turcia este principalul aliat al Qatarului şi a trimis peste 200 de avioane de tip cargo şi mai multe nave către Doha pentru a acoperi nevoile zilnice ale statului arab.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici