OMS: Situaţia epidemiei de Ebola rămâne "extrem de îngrijorătoare" în Africa de Vest

Situaţia epidemiei de Ebola rămâne "extrem de îngrijorătoare" în Africa de Vest, în pofida unei scăderi a numărului de persoane infectate cu acest virus, a avertizat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care solicită creşterea sprijinului financiar pentru eradicarea bolii, relatează AFP.

214 afișări
Imaginea articolului OMS: Situaţia epidemiei de Ebola rămâne "extrem de îngrijorătoare" în Africa de Vest

OMS: Situaţia epidemiei de Ebola rămâne "extrem de îngrijorătoare" în Africa de Vest

"Problema o constituie resursele financiare şi umane", a declarat, la Geneva, Bruce Aylward, şeful de operaţiuni Ebola pentru OMS, care a avertizat că sezonul ploios riscă să complice lupta împotriva eradicării bolii.

"Observăm o scădere a noilor cazuri şi, în acelaşi timp, a contribuţiilor", s-a alarmat Aylward, care a semnalat că OMS are nevoie de 350 de milioane de dolari (312 milioane de euro) pentru a-şi continua programele în umătoarele şase luni.

"Nu vom mai avea bani la mijlocul lui februarie", a adăugat el, precizând că, "în cel mai bun scenariu", epidemia poate fi ţinută complet sub control în trei sau patru luni.

De asemenea, OMS a estimat că are nevoie de încă 300 de persoane pentru a-şi completa stafful medical în cele 63 de districte infectate din Sierra Leone, Guineea şi Liberia.

"Nu suntem definitiv" feriţi de recrudescenţa epidemiei la nivel global, a insistat Aylward.

"Încă ne aflăm într-o situaţie extrem de îngrijorătoare, îndeosebi acum (...), în timp ce ne apropiem de sezonul ploios", care va dura pe parcursul lunilor aprilie şi mai, a subliniat el.

În total, 8.668 de persoane contaminate cu virusul Ebola de la apariţia sa în decembrie 2013 au decedat până la 19 ianuarie, majoritatea în Africa de Vest, conform ultimului bilanţ furnizat de OMS. Alte 21.759 de persoane sunt contaminate cu acest virus.

Numărul cazurilor noi "continuă să se diminueze în Guineea, Liberia şi în Sierra Leone", a subliniat, miercuri, OMS, apreciind că declinul este radical, îndeosebi în Liberia, unde doar opt noi cazuri de contaminare cu Ebola au fost înregistrate săptămâna trecută, faţă de 300 de noi cazuri pe săptămână constatate în august şi în septembrie 2014.

Doctorul Aylward a salutat în acest context "interesul fantastic" al autorităţilor africane şi "preocuparea extrem de mare", în special, a preşedinţilor Johnson (Liberia) şi Koroma (Sierra Leone)".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici