ONU: Numărul imigranţilor care ajung în UE prin Spania a depăşit numărul celor care ajung prin Italia

Numărul imigranţilor care traversează Marea Mediteranană şi ajung în Europa prin Spania a crescut, depăşind astfel numărul de imigranţi care intră în ţările din Uniunea Europeană prin Italia, relatează site-ul postului France 24.

250 afișări
Imaginea articolului ONU: Numărul imigranţilor care ajung în UE prin Spania a depăşit numărul celor care ajung prin Italia

ONU: Numărul imigranţilor care ajung în UE prin Spania a depăşit numărul celor care ajung prin Italia

Până acum, 50.872 de imigranţi au traversat, anul acesta, Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa. Dar în timp ce numărul total al imigranţilor care intră în Europa a scăzut, numărul celor care folosesc ruta prin Spania s-a triplat, avertizează Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

"Aşa cum am prezis acum câteva săptămâni, Spania a devenit cea mai frecventată rută pentru imigranţii din Africa", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Joel Millman, pentru reporterii de la Geneva, anunţând că Spania "a întrecut Italia în acest weekend".

În total, 18.061 de imigranţi au ajuns în Spania din luna ianuarie, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când doar 6.500 de imigranţi au folosit această rută.

Concomitent, 17.827 de imigranţi au intrat prin Italia în prima jumătate a anului 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când 93.237 de imigranţi au preferat această rută.

Numărul a început să scadă în urma unui acord controversat între Roma şi Paza de Coastă din Libia, cât şi în urma formării unui Guvern populist în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici