ONU: Riscul unei confruntări nucleare revine după decenii de pace

  • Secretarul General al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, este îngrijorat de evoluţia războiului din Ucraina
  • Guterres face apel către statele care posedă arsenal nuclear să promită că nu îl vor utiliza
  • Problema a fost ridicată după ce mai multe rachete au produs avarii la centrala nucleară Zaporojie
4070 afișări
Imaginea articolului ONU: Riscul unei confruntări nucleare revine după decenii de pace

Sursa foto: MediafaxFoto

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat luni că riscul unei confruntări nucleare a revenit după decenii de pace. Guterres a făcut apel către toate statele care posedă arsenal nuclear să îşi ia angajamentul că nu îl vor utilza niciodată într-un conflict.

Evenimentele recente din Ucraina l-au nemulţumit pe secretarul general al ONU. Ruşii şi ucrainenii se acuză reciproc de bombardarea complexului nuclear Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală atomică din Europa.

Guterres şi-a manifestat îngrijorarea profundă faţă de faptul că orice eroare de calcul în lansarea rachetelor poate produce o catastrofă inimaginabilă.

„Orice atac asupra unei centrale nucleare este un gest sinucigaş”, a declarat Guterres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici