Optsprezece persoane, rănite la Mitroviţa în cursul unei manifestaţii a kosovarilor albanezi

Optsprezece persoane au fost uşor rănite, duminică, în cursul unei manifestaţii, dispersate cu gaze lacrimogene, a kosovarilor albanezi, care au cerut deschiderea circulaţiei pe un pod care asigură legătura între părţile albaneză şi sârbă ale oraşului Mitroviţa, divizat etnic.

99 afișări
Imaginea articolului Optsprezece persoane, rănite la Mitroviţa în cursul unei manifestaţii a kosovarilor albanezi

Optsprezece persoane, rănite la Mitroviţa în cursul unei manifestaţii a kosovarilor albanezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre persoanele rănite de manifestanţi care au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine figurează şase poliţişti şi doi fotografi.

O mie de persoane au participat la această manifestaţie şi multe dintre ele au fost arestate, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia antirevoltă, sprijină de unităţi ale Forţei NATO în Kosovo (KFOR), a închis în cursul zilei accesul pe podul de pe Ibar - râul care separă părţile sârbă şi albaneză ale oraşului Kosovska Mitroviţa (nord) - pentru a-i împiedica pe manifestanţi să-l traverseze, potrivit unui jurnalist al AFP.

Odată dispersaţi, manifestanţii au incendiat două maşini ale poliţiei şi două vehicule ale misiunii europene de poliţie (EULEX).

Această manifestaţie a a avut loc la patru zile după ce autorităţilor municipale ale părţii sârbe din Mitroviţa au decis să înlocuiască o baricadă cu alta.

Primarul părţii sârbe a oraşului, Goran Rakici, a afirmat că intenţionează astfel să construiască un "parc al păcii".

Dar premierul kosovar, Hashim Thaçi, a "denunţat un joc periculos şi ilegal" şi le-a cerut oficialilor sârbi să "dărâme baricada", pentru a permite circulaţia vehiculelor pe pod.

Un calm precar domnea în cursul serii după manifestaţie, potrivit uni comandant al poliţiei locale, Zeljko Bojici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici