Organizaţie maghiară, condusă de Laszlo Tokes, face apel la populaţie să voteze împotriva cotelor de migranţi

Consiliul Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic face un apel la populaţie să participe la referendumul din Ungaria şi să voteze împotriva cotelor de imigranţi propuse de UE, a declarat liderul reales al organizaţiei, Laszlo Tokes, informează agenţia de ştiri MTI.

2230 afișări
Imaginea articolului Organizaţie maghiară, condusă de Laszlo Tokes, face apel la populaţie să voteze împotriva cotelor de migranţi

Organizaţie maghiară, condusă de Laszlo Tokes, face apel la populaţie să voteze împotriva cotelor de migranţi (Imagine: Raul Stef/ Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic (KMAT) este o organizaţie care reuneşte formaţiuni politice şi civice ale maghiarilor din ţările vecine Ungariei, printre care Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, Consiliul Naţional Secuiesc şi Uniunea Civică Maghiară.

KMAT se pronunţă ca fiind de acord cu premierul ungar Viktor Orban în ceea ce priveşte faptul că "problemele trebuie rezolvate la sursă," a declarat Tokes cu ocazia unei reuniuni a organizaţiei care a avut loc sâmbătă.

Organizaţia a dat publicităţii un comunicat cu privire la poziţia acesteia în ceea ce priveşte referendumul din Ungaria pe tema cotelor de imigranţi, programat pentru data de 2 octombrie, documentul fiind semnat de formaţiunile care constituie KMAT.

Cu ocaziei reuniunii a fost prezentat şi un studiu care ar indica faptul că maghiarii care trăiesc în statele din jurul Ungariei sunt discriminaţi, trataţi drept "cetăţeni de mâna a doua" şi sunt vulnerabili la asimilare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici