Paisprezece români, condamnaţi în Franţa pentru furturi de cabluri în valoare de sute de mii euro

Paisprezece cetăţeni români şi un francez au fost condamnaţi, în Franţa, la pedepse cuprinse între unul şi cinci ani de închisoare pentru apartenenţa la o reţea infracţională care a furat, în anul 2013, cabluri telefonice în valoare de 800.000 de euro, în numeroase departamente franceze.

1973 afișări
Imaginea articolului Paisprezece români, condamnaţi în Franţa pentru furturi de cabluri în valoare de sute de mii euro

Paisprezece români, condamnaţi în Franţa pentru furturi de cabluri în valoare de sute de mii euro

Furturile au avut loc în perioada februarie - septembrie 2013, vizând cabluri telefonice ale companiei Orange, informează ziarul Le Figaro.

"Infractorii, bine organzaţi şi capabili să se deplaseze pe distanţe de sute de kilometri, operau în cursul nopţii", în departamentele Mayenne, Deux-Sèvres, Maine-et-Loire, Marne, Haute-Saône, Yvelines şi Seine-et-Marne, a motivat instanţa din oraşul francez Nancy.

"Tăiau cabluri şi le transportau în locuinţe din Champs-sur-Marne, unde le ardeau pentru a rămâne doar cuprul", au stabilit judecătorii.

Cei 15 inculpaţi - 14 români şi un francez - au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între unul şi cinci ani de închisoare, pentru furt calificat în formă multiplă şi apartenenţă la un grup infracţional.

De asemenea, două case din România au fost puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici