Papa Francisc, în vizită de trei zile în Turcia musulmană

Papa Francisc a sosit vineri la prânz la Ankara în prima sa vizită de trei zile în Turcia musulmană, unde urmează să pledeze pentru dialogul cu islamul şi apărarea creştinilor ameninţaţi de jihadişti în războaiele din Irak şi Siria.

348 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, în vizită de trei zile în Turcia musulmană

Papa Francisc, în vizită de trei zile în Turcia musulmană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul Pontif, care a fost primit pe aeroport de către ministrul de Externe Mehmet Cavusoglu, urmează să se întâlnească vineri după-amiaza cu preşedintele islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan în noul palat, foarte controversat, al acestuia.

Papa argentinian se va întâlni şi cu premierul Ahmet Davutoglu, dar şi cu principalul demnitar religios al Turciei.

Francisc îşi va continua sâmbătă şi duminică vizita la Istanbul, la fosta Bazilică bizantină Sfânta Sofia, în prezent muzeu, şi la Moscheea Albastră, aşa cum a făcut şi predecesorul său Benedict al XVI-lea în 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici