Papa Francisc, într-un interviu din 2012: Jurnaliştii riscă să se îmbolnăvească de coprofilie

Papa Francisc a declarat într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Stampa, în 2012, pe vremea când era doar unul dintre cardinalii de la Vatican, că "jurnaliştii (care vorbesc despre birocraţia Curiei Romane, n.r.) riscă să se îmbolnăvească de coprofilie".

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Papa Francisc, pe atunci cardinalul Jorge Bergoglio, a făcut această afirmaţie după ce jurnalistul de la publicaţia La Stampa i-a pus o întrebare despre Curia Romană, aparatul administrativ al Sfântului Scaun, ale cărui decizii stârnesc uneori controverse, informează businessinsider.com.

Interviul a fost realizat după izbucnirea scandalului "VatiLeaks", în urma căruia au fost publicate o serie de documente secrete, despre care se spune că ar demonstra corupţia financiară de la Vatican.

"Curia este un organism care serveşte, un organism care mă ajută şi mă serveşte. Uneori apar ştiri negative despre Curie, dar ele sunt adeseori exagerate şi manipulate pentru a răspândi acest scandal. Jurnaliştii riscă uneori să se îmbolnăvească de coprofilie şi de aceea şi de coprofagie - un păcat care murdăreşte toţi oamenii, ce constă în tendinţa de a se concentra pe aspectele negative în locul celor pozitive", a spus cardinalul Jorge Bergoglio.

"Curia Romană are părţile ei proaste, dar cred că s-a pus prea mult accent pe aspectele ei negative şi nu s-a accentuat suficient caracterul sfânt al numeroşilor preoţi care lucrează pentru acest organism", a adăugat el.

Pentru cititorii care nu sunt familiarizaţi cu înţelesurile cuvintelor "coprofilie" şi "coprofagie", autorii articolului postat pe site-ul businessinsider.com au publicat şi explicaţiile acestor termeni.

Coprofilie: Stare morbidă în care bolnavul se complace în murdărie cauzată de excremente; perversitate cu atracţie pentru excremente.

Coprofagie: Ingerare a materiilor fecale de către bolnavii psihici în stadiu grav; însuşire a unor insecte de a fi coprofage.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 6 comentarii
Taguri:
PAPA FRANCISC ,
COPROFILIE ,
COMENTARII
  • narius 17 mar 2013

    ma, comentatorilor da cam toti santeti satanisti pe aici? eu sant catolic, deci traiasca papa, traiasca biserica catolica

  • Alf 16 mar 2013

    Da' ce? Au şi ei pe acolo filiale ale antenei 3 sau/şi ale gazetei "Tricolorul"?

  • Ha ha 15 mar 2013

    Foarte tare moshu asta! Sper sa se tina tot asa si cat joaca rolul lui Sf. Petru

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”