Papa Francisc, la curent cu ce se întâmplă în saloanele de înfrumuseţare şi le cere angajaţilor să evite un lucru binecunoscut

Papa Francisc s-a întâlnit cu reprezentanţi ai asociaţiilor angajaţilor saloanelor de înfrumuseţare din Italia, luni, la Vatican şi le-a cerut acestora să contribuie la bunăstarea societăţii şi să evite bârfa, potrivit vaticannews.va.

5256 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, la curent cu ce se întâmplă în saloanele de înfrumuseţare şi le cere angajaţilor să evite un lucru binecunoscut

Papa Francisc a cerut angajaţilor saloanelor de înfrumuseţare să evite bârfa

Audienţa a avut loc cu ocazia Zilei Sfântului Martin de Porres, patronul acestei bresle.

În timpul audienţei - care a avut loc în ziua din săptămână când de obicei angajaţii saloanelor de înfrumuseţare sunt liberi -, papa i-a încurajat pe cei aproximativ 230 de membri ai Comitetului Sfântului Martin de Porres să îşi facă meseria "creştineşte" şi să ajute la bunăstarea societăţii.

Sfântul de origine peruană (9 decembrie 1579 - 3 noiembrie 1639), a explicat papa, a făcut parte din ordinul călugărilor dominicani şi a dus o viaţă modestă dublată de iubirea pentru semeni. S-a dedicat celor săraci şi bolnavi, le-a oferit îngrijire, având cunoştinţe în domeniul farmaceutic şi fiind şi elev al unui bărbier-chirurg, aşa cum se obişnuia în acea epocă.

Martin de Porres a fost declarat sfânt de papa Ioan al XXIII-lea, în 1962.

Papa Francisc a declarat că "figura modestă şi măreaţă a Sfântului Martin de Porres", pe care papa Paul al VI-lea l-a proclamat patron al breslei în 1966, trebuie să le fie martor permanent al valorilor creştine.

"Vâ încurajează, mai presus de toate, să vă practicaţi profesia creştineşte, tratând clienţii cu bunătate şi respect, oferindu-le mereu un sfat bun şi o încurajare şi evitând să îi atrageţi la bârfa care apare mereu cu uşurinţă în mediul dumneavoastră de lucru, după cum bine ştiţi", a mai spus papa Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici