Papa invită deputaţii francezi să "abroge" legile, dacă este necesar: "Trebuie să aibă calitatea indispensabilă ce ridică şi înnobilează fiinţa umană"

Papa Francisc i-a invitat, sâmbătă, pe parlamentarii francezi să nu ezite în a "abroga" legile dacă este necesar, pentru "a le aduce calitatea indispensabilă ce ridică şi înnobilează fiinţa umană".

469 afișări
Imaginea articolului Papa invită deputaţii francezi să "abroge" legile, dacă este necesar: "Trebuie să aibă calitatea indispensabilă ce ridică şi înnobilează fiinţa umană"

Papa invită deputaţii francezi să "abroge" legile, dacă este necesar: "Trebuie să aibă calitatea indispensabilă ce ridică şi înnobilează fiinţa umană" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţiile suveranului pontif care a primit o delegaţie de senatori şi deputaţi veniţi din Franţa au făcut aluzie clară la toate legile care ar putea fi considerate drept contrare principiilor Bisericii Catolice, de la avort şi eutanasie până la căsătoria între persoanele de acelaşi sex sau noile norme de bioetică.

"Misiunea voastră este cu siguranţă tehnică şi juridică şi constă în a propune legi, a le ameliora şi chiar a le abroga", a amintit Papa.

Papa a considerat "necesar" să "li se insufle (acestor legi, n.red.) ceva în plus, un spirit, un suflet care să nu reflecte doar moda şi ideile de moment, ci care să le aducă indispensabila calitate care ridică şi înnobilează fiinţa umană".

"Principiul laicităţii care guvernează relaţiile dintre statul francez şi diferitele confesiuni religioase nu trebuie să însemne în sine o ostilitate faţă de realitatea religioasă sau o excludere a religiilor din câmpul social şi din dezbaterile care îl animă", a continuat Papa în discursul său.

El a subliniat că Biserica "vrea să contribuie în mod specific la problemele profunde care angajează o viziune mai completă a persoanei şi a destinului său", o contribuţie pe care vrea să o ofere nu numai la nivel "antropologic sau societal, ci şi în domeniile politic, economic şi cultural".

El a amintit că Franţa, unde o lege care autorizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex tocmai a intrat în vigoare, este o "naţiune către care ochii lumii se îndreaptă adesea".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici