Părintele reformelor germane în domeniul pieţei muncii îl va consilia pe Hollande - presă

Părintele Agendei 2010, un pachet de reforme ale pieţei muncii în timpul mandatului cancelarului social-democrat Gerhard Schröder, Peter Hartz, va fi consilierul preşedintelui francez François Hollande, scrie un cotidian regional german în ediţia de marţi.

150 afișări
Imaginea articolului Părintele reformelor germane în domeniul pieţei muncii îl va consilia pe Hollande - presă

Peter Hartz (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit ziarului Saarbrücker Zeitung din Saarland, Peter Hartz a fost primit deja la preşedinţia franceză.

Fostul consilier al cancelarului Gerhard Schröder, considerat părintele Agendei 2010, a refuzat să ofere detalii despre întâlnirea sa cu preşedintele francez, scrie cotidianul.

Hartz, un fost membru al conducerii constructorului german de automobile Volkswagen, a fost însărcinat în 2002 de Schröder să prezinte o serie de reforme în domeniul pieţei muncii germane.

Faimoasa sa "Agenda 2010" a reformat în mod profund statul-providenţă german, în contextul în care Germania era afectată de şomaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici