Parlamentul European: România şi Bulgaria ar trebui să fie primite fără întârziere în zona Schengen. Raportul, aprobat

Parlamentul European a aprobat marţi o rezoluţie prin care se cere admiterea fără întârziere a României şi Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari.

2951 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European: România şi Bulgaria ar trebui să fie primite fără întârziere în zona Schengen. Raportul, aprobat

Parlamentul European: România şi Bulgaria ar trebui să fie primite fără întârziere în zona Schengen. Raportul, aprobat

"Ţările au îndeplinit deja condiţiile, Comisia a spus acest lucru, experţii au spus acest lucru", a declarat raportorul Parlamentului European, socialistul bulgar Serghei Stanişev, în cursul unei dezbateri care a avut loc luni noapte la Strasbourg.

"Consiliul (UE) pur şi simplu nu ştie ce să mai zică. În ultimii cinci ani, Consiliul a încălcat regulile europene prin eşecul de a adopta o decizie privind admiterea României şi Bulgariei la zona Schengen", a adăugat oficialul european.

Potrivit raportului Stanişev, aprobat marţi de Parlamentul European, admiterea parţială a acestor ţări ar fi "lipsită de o justificare legală" şi ar putea avea efecte economice şi sociale negative pentru România şi Bulgaria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici