Partidul UKIP ia apărarea unui parlamentar care recomandă ”stilul oratoric al lui Hitler”

Partidul britanic UKIP a sărit în apărarea unui parlamentar care i-ar fi sfătuit pe potenţiali candidaţi să studieze şi să înveţe din stilul oratoric al lui Adolf Hitler.

133 afișări
Imaginea articolului Partidul UKIP ia apărarea unui parlamentar care recomandă ”stilul oratoric al lui Hitler”

Partidul UKIP ia apărarea unui parlamentar care recomandă ”stilul oratoric al lui Hitler”

Potrivit publicaţiei Mail on Sunday, Bill Etheridge l-a prezentat pe dictatorul nazist ca pe un orator "magnetic şi puternic" care "a realizat multe lucruri". Parlamentarul din West Midlands a făcut aceste afirmaţii într-un seminar al Young Independence Conference, la Birmingham. UKIP a subliniat că Etheridge discuta despre stilul unor mari oratori, relatează BBC News online.

"Uitaţi-vă în trecut la cel mai magnetic şi mai puternic orator din istorie", i-a îndemnat pe participanţi Etheridge, citat de publicaţie. "Când Hitler susţinea discursuri, iar pe multe dintre cele faimoase le-a susţinut la mitinguri, la început mergea înainte şi înapoi, se uită la oameni - se instala tăcerea, aştepta minute în şir uitându-se la oameni, ţinuindu-i cu privirea", a spus parlamentarul. "Ei îi întorceau privirea şi tot aşa, o vreme. Iar apoi erau atât de nerăbdători ca el să înceapă, încât atunci când începea să vorbească îi sorbeau fiecare cuvânt pe care-l spunea", a continuat el.

"Nu spun să copiaţi. Inspiraţi-vă după anumite momente", i-a îndemnat Etheridge.

"Am crezut că nu mă mai poate surprinde nimic, dar acest lucru arată că (liderul UKIP Nigel) Farage a eşuat complet să facă curăţenie în partid", a declarat parlamentarul laburist Mike Gapes pentru Mail on Sunday. "Unul dintre parlamentarii săi îi formează pe tinerii candidaţi să vorbească la fel ca Hitler? Este pur şi simplu de necrezut", a continuat el.

"Bill Etheridge a susţinut un seminar despre vorbirea în public şi a relevat mari oratori din trecut, ca Churchill, Blair, Martin Luther King şi Hitler, ca pe nişte oameni al căror stil, ci nu conţinut, ar putea să-l studieze", a declarat un purtător de cuvânt al UKIP. El a prezentat Mail on Sunday drept un "ziar conservator, terifiat de ascensiunea UKIP şi care pare că nu se va da în lături de la nimic pentru a ataca partidul. Suntem dezamăgiţi, dar nu surprinşi", a adăugat el.

"Într-o perioadă de comemorare plină de meditaţie şi de respect faţă de cei care şi-au dar viaţa în război, atacul de prost gust şi disperat de pe prima pagină a (publicaţiei) Mail on Sunday a Partidului Conservator este cu adevărat dezgustător", a apreciat purtătorul de cuvânt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici