REACŢIA Rusiei după ce prinţul Charles l-a comparat pe Putin cu Hitler: Cerem explicaţii oficiale Londrei

Moscova a cerut Londrei "explicaţii oficiale" în legătură cu declaraţiile prinţului Charles despre Vladimir Putin, care "nu îi fac cinste viitorul monarh britanic", a declarat joi Ministerul Afacerilor Externe.

27486 afișări
Imaginea articolului REACŢIA Rusiei după ce prinţul Charles l-a comparat pe Putin cu Hitler: Cerem explicaţii oficiale Londrei

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă aceste declaraţii au fost într-adevăr rostite, ele nu îi fac cinste viitorului monarh britanic", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Aleksandr Lukaşevici.

"Am cerut explicaţii oficiale autorităţilor britanice în legătură cu declaraţiile prinţului Charles", în care compara politica lui Vladimir Putin cu cea a lui Hitler, a adăugat el.

O sursă guvernamentală britanică anunţase anterior la Londra că un diplomat de rang înalt al ambasadei ruse este aşteptat la Foreign Office în cursul zilei.

Declaraţiile prinţului Charles, anunţate de Daily Mail miercuri, au fost făcute în cadrul unei discuţii private cu ocazia unei vizite la muzeul canadian al imigraţiei, din Halifax.

Schimbul de replici a fost relatat de Marienne Ferguson, în vârstă de 78 de ani, care tocmai îi mărturisise moştenitorului tronului britanic circumstanţele în care ea şi familia ei au fugit de invazia nazistă în Polonia.

Prinţul i-ar fi mărturisit: "Şi acum Putin este pe cale să facă aproape acelaşi lucru ca Hitler", referindu-se la alipirea Crimeei la Rusia, în martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici