Pastorul Jones, arestat în timp ce se pregătea să ardă aproape 3.000 de exemplare de Coran

Pastorul american Terry Jones a fost arestat miercuri în Florida în timp ce se pregătea să ardă 2.998 de exemplare de Coran, cu ocazia marcării a 12 ani de la atentatele de la 11 septembrie, scrie publicaţia Orlando Sentinel.

357 afișări
Imaginea articolului Pastorul Jones, arestat în timp ce se pregătea să ardă aproape 3.000 de exemplare de Coran

Pastorul Jones (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Terry Jones, în vârstă de 61 de ani, a fost încarcerat la Mulberry, lângă Tampa, în Florida (sud-est), şi a fost inculpat pentru transportarea ilicită de carburant şi deţinere de arme de foc, scrie cea mai importantă publicaţie din regiune.

În momentul arestării, pastorul se afla la volanul unei camionete cu remorcă, în care se afla un grătar plin cu exemplare de Coran îmbibate în kerosen.

Pe site-ul său, controversatul pastor Jones a anunţat că intenţiona să ardă miercuri 2.988 de exemplare ale acestei cărţi considerate sfinte de către musulmani, în zona Golfului Tampa, ca un omagiu adus victimelor atentatelor de la 11 septembrie.

El a fost arestat în compania pastorului Marvin Sapp, cu doar câteva minute înainte de a-şi pune planul în aplicare, precizează Orlando Sentinel.

În iulie 2010, pastorul a atras atenţia după ce a ars pagini de Coran cu ocazia marcării a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici