Patru astronauţi americani vor vota din spaţiu pentru alegerile prezidenţiale

  • Patru astronauţi americani vor zbura în curând către Staţia Spaţială Internaţională şi vor vota de acolo pentru alegerile prezidenţiale, de pe 3 noiembrie.
  • În Texas, unde se află şi astronauţii americani, în 1997 a fost adoptată o lege care reglementa votul în spaţiu.
  • Autorităţile electorale din zona Houston, unde se află Centrul Spaţial Johnson, au creat buletine de vot electronice şi criptate care sunt trimise astronauţilor prin intermediul NASA.
203 afișări
Imaginea articolului Patru astronauţi americani vor vota din spaţiu pentru alegerile prezidenţiale

Patru astronauţi americani vor vota din spaţiu pentru alegerile prezidenţiale

Shannon Walker va zbura împreună cu alţi doi americani şi un japonez, la bordul unei rachete SpaceX. Atât ea, cât şi colegii săi americani, intenţionează să voteze din spaţiu.

O altă americancă, Kate Rubins, care va zbura către Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă rusească, la mijlocul lunii octombrie, a declarat că şi ea va vota din spaţiu, cu un buletin de vot trimis prin poştă. Opţiunea votului prin poştă este foarte populară printre americani anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Regulile de vot variază de la un stat la altul în SUA, însă în Texas, unde se află şi astronauţii americani, în 1997 a fost adoptată o lege care reglementa votul în spaţiu. Începând cu anul 2000, Staţia Spaţială Internaţională este ocupată permanent de cetăţeni americani şi ruşi, care, de obicei, rămân acolo timp de şase luni.

Autorităţile electorale din zona Houston, unde se află Centrul Spaţial Johnson, au creat buletine de vot electronice şi criptate care sunt trimise astronauţilor prin intermediul NASA. Prin e-mail, astronauţii primesc, de asemenea, identificatori unici care le permit să acceseze buletinul, să-l completeze şi să-l returneze pe Pământ autorităţilor locale, potrivit Muzeului Aerului şi Spaţiului. Procedura este practic aceeaşi ca şi pentru ceilalţi americani care votează prin poştă, cu o diferenţă majoră: adresa completată de echipaj este „orbita terestră joasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici