Patru militari din cadrul NATO, dintre care doi francezi, ucişi în Afganistan

Doi militari francezi au fost ucişi şi alţi cinci răniţi, duminică, în Afganistan, în valea Tagab (est), în cursul unor confruntări cu insurgenţii, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat.

386 afișări
Imaginea articolului Patru militari din cadrul NATO, dintre care doi francezi, ucişi în Afganistan

Patru militari din cadrul NATO, dintre care doi francezi, ucişi în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi doi militari din cadrul NATO au fost ucişi duminică în cursul unor confruntări produse în sudul ţării, potrivit Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), care nu a precizat naţionaliatea acestora.

Cei doi soldaţi francezi sunt legionari din cadrul celui de-al Doilea Regiment străin de paraşutişti din Calvi, Corsica. Decesul lor ridică la 72 numărul militarilor francezi morţi în Afganistan de la începutul conflictului în 2001.

"Preşedintele republicii a aflat, cu mare tristeţe, despre decesul, în această dimineaţă, a doi legionari din Afganistan care, în timp ce participau la percheziţionarea unei poziţii fortificate afgane din valea Tagab, au fost atacaţi de insurgenţi", potrivit comunicatului emis de Palatul Elysee.

"La o zi după pierderea elicopterului american şi după aceste decese franceze, şeful statului exprimă din nou hotărârea Franţei de a continua să depună eforturi în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate, pentru a restabili pacea şi stabilitatea în această ţară şi pentru a contribui la dezvoltarea sa", adaugă preşedinţia.

NATO a înregistrat sâmbătă cele mai importante pierderi într-un singur eveniment de la începutul conflictului din Afganistan, la sfârşitul lui 2001. Treizeci de militari americani, şapte soldaţi afgani şi un translator civil au murit după prăbuşirea elicopterului lor.

Talibanii susţin că ei au doborât elicopterul NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici