Personalul american al unei baze aeriene din Irak a fost evacuat

Societăţile americane care lucrează pentru Guvernul irakian în domeniul Apărării au evacuat personalul american de la o bază aeriană din Irak din cauza deteriorării securităţii în această ţară, a anunţat joi Washingtonul.

263 afișări
Imaginea articolului Personalul american al unei baze aeriene din Irak a fost evacuat

Personalul american al unei baze aeriene din Irak a fost evacuat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Într-un scurt comunicat, Departamentul de Stat a anunţat că "cetăţeni americani, aflaţi sub contract cu Guvernul irakian (...), au fost transferaţi provizoriu de întreprinderile lor pentru motive de securitate".

Un oficial din domeniul Apărării a precizat că "aproximativ o sută" de cetăţeni americani care lucrează în Irak au fost deplasaţi de la baza aeriană Balad către Badgad.

Statele Unite au exprimat preocupare în legătură cu intensificarea activităţilor insurgente în Irak, analizând posibilitatea efectuării unor raiduri aeriene împotriva poziţiilor rebele.

Insurgenţii radicali islamişti înaintau joi spre capitala Irakului, Bagdad, după ce au preluat controlul asupra unor teritorii importante din nord-vestul Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici