Peste 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă în SUA. Rata şomajului a ajuns la 14,7%

  • Rata şomajului a ajuns la nivelul de 14,7% în Statele Unite
  • Peste 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă în luna aprilie în SUA
  • Rata şomajului a fost 4,4% în martie şi 3,5% în februarie
216 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă în SUA. Rata şomajului a ajuns la 14,7%

Rata şomajului a ajuns la nivelul de 14,7% în Statele Unite

Rata şomajului a ajuns la nivelul de 14,7% în Statele Unite, în contextul crizei generate de pandemie, anunţă Departamentul american al Muncii, conform cotidianului The Guardian.

Peste 20 de milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă în luna aprilie în Statele Unite, în condiţiile restricţiilor antiepidemice care au afectat puternic activităţile economice.

În acest context, Departamentul Muncii a anunţat vineri că rata şomajului a ajuns la nivelul de 14,7%, faţă de 4,4% în martie şi 3,5% în februarie.

"Sunt cifre şocante. Nu am mai văzut aşa ceva de la Marea Depresiune", criza economică din anii 1930, afirmă Jason Reed, profesor de Finanţe la Colegiul Mendoza pentru Afaceri, din cadrul Universităţii Notre Dame.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici