Peste 40 de imigranţi venezueleni au fost deportaţi din Peru

Peru a deportat peste 40 de imigranţi din Venezuela care au ascuns că au cazier judiciar sau că locuiesc ilegal în ţară, a declarat luni ministrul peruan de Interne, sute de mii de venezueleni fugind pentru a scăpa de criza economică din ţara lor, relatează Reuters.

531 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de imigranţi venezueleni au fost deportaţi din Peru

Peste 40 de imigranţi venezueleni au fost deportaţi din Peru

Migranţii au fost reţinuţi în diferite sectoare ale capitalei, Lima, într-o operaţiune poliţienească şi au fost trimişi cu un avion militar în Venezuela câteva ore mai târziu.

Ministrul de Interne, Carlos Moran, a declarat că cei mai mulţi dintre venezuelenii expulzaţi au transmis informaţii false în declaraţiile lor de rezidenţă privind existenţa cazierului judiciar, încălcând legea privind migraţia din Peru, fapt care se pedepseşte cu deportarea.

Alţii au fost deportaţi pentru şedere ilegală în ţara andină, a adăugat Moran, fără a oferi detalii.

Peru, care are o populaţie de 32 de milioane de locuitori, are cea de-a doua cea mai mare populaţie de migranţi venezueleni după Columbia. Majoritatea celor 700.000 de Venezuelani din Peru au venit în ultimul an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici