Peste 500 de imigranţi clandestini au fost găsiţi în largul coastelor Libiei

Aproximativ 550 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa călătorind pe mare au fost găsiţi marţi, au anunţat gărzile de coastă libiene, citate de Le Figaro online.

190 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de imigranţi clandestini au fost găsiţi în largul coastelor Libiei

Peste 500 de imigranţi clandestini au fost găsiţi în largul coastelor Libiei (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"Gărzile de coastă din vestul Libiei care patrulează în zona rafinăriei Zaouia (la 45 de kilometri distanţă de Tripoli) au găsit marţi patru bărci pneumatice în care se aflau aproximativ 550 de imigranţi clandestini", a informat colonelul Ayoub Qassem, purtătorul de cuvânt al forţelor navale libiene.

Majoritatea acestor imigranţi provin din mai multe ţări din Africa, a declarat acesta pentru AFP.

"Printre aceştia se numără treizeci de femei, dintre care opt însărcinate şi trei copii", a precizat el. "Imigranţii au fost predaţi autorităţilor de luptă împotriva migraţiei clandestine înainte de a fi transferaţi în centre de primire", a adăugat Qassem.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici