Poliţia descoperă cel mai mare laborator de cocaină din Europa, în apropiere de Madrid

Poliţia spaniolă a afirmat, marţi, că a descoperit în apropiere de Madrid "cel mai sofisticat laborator de cocaină din Europa", în cadrul unei operaţiuni care a condus la arestarea a 25 de persoane şi confiscarea a 300 de kilograme de droguri.

205 afișări
Imaginea articolului Poliţia descoperă cel mai mare laborator de cocaină din Europa, în apropiere de Madrid

Poliţia descoperă cel mai mare laborator de cocaină din Europa, în apropiere de Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea este rezultatul unei anchete desfăşurate de doi ani care a permis descoperirea laboratorului "chiar înainte ca acesta să îşi înceapă activitatea" şi a confiscat 33 de tone de produse chimice folosite pentru transformarea cocainei.

Poliţiştii au confiscat, de asemenea, două milioane de euro, arme, 18 vehicule de lux, 470 de telefoane mobile, precum şi bunuri şi active financiare cu o valoare totală estimată la 50 de milioane de euro.

Această organizaţie, activă în Madrid, se consacră traficului de cocaină, introducând droguri în Spania şi ocupându-se de tratarea, apoi de vânzarea acesteia şi, ulterior, chiar de spălarea de bani rezultaţi în urma traficului, explică poliţia într-un comunicat.

Traficanţii se înconjoară de importante măsuri de securitate, cu gărzi de corp înarmate şi "experţi în securitate pentru a dejuca acţiunea poliţiei", precizează comunicatul.

Spania este principala poartă de intrare în Europa a cocainei produse în America de Sud. Drogurile sunt transferate adeseori în cantităţi mari pe vapoare, dar şi în avioane, în timp ce traficanţii caută metode cât mai ingenioase de introducere în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici