Poliţia germană a efectuat mai multe razii vizând o grupare de extremă-dreapta

Aproximativ 200 de membri ai forţelor de ordine au descins miercuri la mai multe locaţii din Germania, în cadrul unei anchete care vizează o grupare de extremă-dreapta despre care există suspiciuni că ar fi pregătit să comită atacuri armate împotriva poliţiei, azilanţilor şi comunităţii evreieşti.

636 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a efectuat mai multe razii vizând o grupare de extremă-dreapta

Poliţia germană a efectuat mai multe razii vizând o grupare de extremă-dreapta

Biroul procurorului general a anunţat că raziile au vizat locaţii din şase landuri germane, inclusiv la locuinţele celor şase presupuşi fondatori ai grupării extremiste, dar şi la reşedinţa unei persoane suspectată că ajuta grupul să se aprovizioneze, scrie Reuters.

Autorităţile nu au indicat numele grupării, însă presa germană a relatat că raziile au vizat membrii grupării Reichsbuerger (Cetăţenii Reichului). Aceştia nu recunosc legitimitatea statului german modern şi susţin Germania nazistă.

Anul trecut, agenţia de informaţii interne BfV avertiza asupra intensificării riscului producerii unor atacuri efectuate de grupuri de extrema-dreapta în urma sosirii în Germania a unui mare număr de imigranţi şi a cerut implementarea de măsuri concrete pentru a contracara posibilitatea apariţiei unei "structuri teroriste de extremă-dreapta".

Numărul militanţilor de extremă-dreapta a crescut de la aproximativ 11.800 în 2015, la 12.100 în 2016, potrivit unui raport publicat în cotidianul Tagesspiegel, care citează surse din cadrul serviciilor de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici