Poliţia macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva imigranţilor la frontiera cu Grecia. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi - VIDEO

Poliţia macedoneană a recurs la gaze lacrimogene, vineri, pentru a dispersa mii de imigranţi şi refugiaţi care încercau să intre în ţara balcanică dinspre Grecia, relatează Reuters în pagina electronică.

1435 afișări
Imaginea articolului Poliţia macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva imigranţilor la frontiera cu Grecia. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi - VIDEO

Poliţia macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva imigranţilor la frontiera cu Grecia (Imagine: Captura Video)

UPDATE: Cel puţin cinci răniţi în Macedonia, în incidentele între imigranţi şi poliţişti

Cel puţin cinci imigranţi au fost răniţi uşor de grenade asurzitoare lansate de către poliţişti macedoneni, în incidente la frontiera cu Grecia, potrivit unui fotograf al agenţiei franceze aflat la faţa locului, relatează AFP în pagina electronică.

Poliţia macedoneană a dezminţit, însă orice incident.

Câteva mii de persoane din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, între care numeroşi refugiaţi sirieni, şi-au petrecut noaptea la graniţă, după ce Macedonia a decretat stare de urgenţă joi, închizându-şi practic frontiera sudică pentru imigranţi şi refugiaţi.

Poliţiştii din spatele gardului de sârmă ghimpată au recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge mulţimea furioasă, care voia să intre în Macedonia pentru a merge spre nord, în Ungaria, ajungând în zona Schengen fără frontiere a Uniunii Europene.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigranţii care vin dinspre Grecia şi se îndreaptă către state mai bogate din nordul Uniunii Europene.

Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia în ultimele două luni, multe dintre ele fugind din calea violenţelor din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici