Poliţia sud-coreeană intră în stare de alertă în urma ameninţărilor din partea Phenianului

Poliţia sud-coreeană a anunţat miercuri că a consolidat măsurile de securitate contra riscului de atacuri nord-coreene, după ameninţările proferate de Phenian cu riposte la manevrele militare comune între armatele americană şi sud-coreeană.

91 afișări
Imaginea articolului Poliţia sud-coreeană intră în stare de alertă în urma ameninţărilor din partea Phenianului

Poliţia sud-coreeană intră în stare de alertă în urma ameninţărilor din partea Phenianului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţe speciale de poliţie şi echipe cu câini patrulau în principalele staţii de metrou şi pe aeroporturi, iar securitatea a fost, de asemenea, consolidată în majoritatea locurilor publice, a anunţat Agenţia Naţională de Poliţie, într-un comunicat.

La Seul au fost mobilizate comandouri de poliţie şi vehicule blindate, pentru a proteja Ambasada Statelor Unite, potrivit poliţiei.

Luni au început manevre militare comune anuale între SUA şi Coreea de Sud, provocând noi tirade răzbunătoare din partea Phenianului.

"O reacţie fizică din partea DPRK (Coreea de Nord) este inevitabilă, dacă ea vrea să se apere", a anunţat, marţi, un comunicat al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, transmis de agenţia oficială.

Phenianul a promis, la sfârşitul săptămânii trecute, "un război total", în caz de provocare, în timp ce tensiunile între Nord şi Sud sunt puternice, de la scufundarea unei corvete sud-coreene, Cheonan, în martie 2010, şi bombardarea unei insule sud-coreene de către regimul nord-coreean, în noiembrie.

Aproximativ 200.000 de soldaţi sud-coreeni şi 12.300 americani participă la aceste exerciţii, organizate în două părţi, una constând într-un exerciţiu de comandament, care urmează să dureze până la 10 martie, iar cealaltă prevăzând exerciţii aeriene, navale şi terestre, până la 30 aprilie.

Duminică, Phenianul a declarat că "dacă agresorii lansează o provocare la un război local, lumea va asista la o ripostă fără precedent din partea armatei şi poporului nord-coreean", potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici