Poliţia va investiga organizaţia caritabilă deţinută de Prinţul Charles

Poliţia va investiga informaţiile potrivit cărora organizaţia caritabilă a prinţului Charles a oferit ajutor unui cetăţean saudit, relatează BBC.

2041 afișări
Imaginea articolului Poliţia va investiga organizaţia caritabilă deţinută de Prinţul Charles

Poliţia va investiga organizaţia caritabilă deţinută de Prinţul Charles

Poliţia a declarat că investighează presupusele infracţiuni în conformitate cu prevederile unei legi de prevenire a abuzurilor din 1925.

Nu au avut loc arestări sau interogatorii, a precizat Met.

Fundaţia prinţului a declarat că ar fi "nepotrivit să comenteze o anchetă în curs de desfăşurare".

Decizia Met de a investiga vine ca urmare a evaluării unei scrisori care ar fi fost scrisă de fostul valet al prinţului Charles, Michael Fawcett, care a ieşit la iveală în presă în septembrie anul trecut.

La scurt timp după aceea, Fawcett s-a retras temporar - şi ulterior a demisionat - din funcţia de director executiv al Fundaţiei Prinţului. Organizaţia caritabilă a anunţat o anchetă cu privire la acuzaţii.

Clarence House şi-a reiterat insistenţa anterioară potrivit căreia Prinţul Charles "nu a avut cunoştinţă de presupusa ofertă de onoruri sau de cetăţenie britanică pe baza donaţiilor către organizaţia sa de caritate".

Prinţul este preşedintele fundaţiei, dar nu este implicat în administrarea acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici