Politicianul pakistanez care a căzut de la tribună în timpul unui miting a fost externat

Fostul campion de cricket devenit o figură-cheie a opoziţiei în Pakistan, Imran Khan, s-a întors acasă, miercuri, după ce a petrecut două săptămâni în spital din cauza fracturilor de vertebre suferite după ce a căzut în timpul unei reuniuni politice, a anunţat un purtător de cuvânt.

99 afișări
Imaginea articolului Politicianul pakistanez care a căzut de la tribună în timpul unui miting a fost externat

Politicianul pakistanez care a căzut de la tribună în timpul unui miting a fost externat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imran Khan, liderul Pakistan Tehreek-e-Insaf (Mişcarea pentru Dreptate, PTI), a căzut de pe o platformă în timpul unui miting al susţinătorilor săi în Lahore (est), cu câteva zile înaintea alegerilor generale din 11 mai, ceea ce a generat un val de simpatie în întreaga ţară.

Liderul politic, în vârstă de 60 de ani, a fost transportat de urgenţă la spital şi constrâns să îşi încheie campania electorală de pe patul de spital. Un purtător de cuvânt al spitalului Shaukat Khanum din Lahore, Khawaja Nazir, a confirmat miercuri că Imran Khan a fost externat.

"Va rămâne în casa lui din Lahore timp de trei zile, după care va merge la Islamabad. Medicii l-au sfătuit să se odihnească cel puţin două săptămâni", a declarat el pentru AFP.

"Imran va continua să primească îngrijiri periodice de la psihoterapeut, îşi va relua progresiv activităţile în următoarele săptămâni, urmând să îşi revină complet în şase până la opt săptămâni", a adăugat oficialul citat.

PTI al lui Imran Khan a câştigat 28 de mandate din cele 272 distribuite în urma sufragiului direct şi s-a clasat pe locul al treilea la acest scrutin, cu mult în spatele Ligii Musulmane (PML-N) a lui Nawaz Sharif, singurul om politic din istoria Pakistanului care a câştigat trei alegeri generale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici