Unul dintre principalii favoriţi la funcţia de premier al Pakistanului a căzut de la tribună în timpul unui miting - VIDEO

Politicianul pakistanez Imran Khan, unul dintre principalii pretendenţi la funcţia de premier după alegerile generale de sâmbătă, a fost rănit la cap şi evacuat de urgenţă, marţi, după ce a căzut de la o tribună, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale.

504 afișări
Imaginea articolului Unul dintre principalii favoriţi la funcţia de premier al Pakistanului a căzut de la tribună în timpul unui miting - VIDEO

Unul dintre principalii favoriţi la funcţia de premier al Pakistanului a căzut de la tribună în timpul unui miting

Imran Khan, în vârstă de 60 de ani, liderul partidului PTI şi senzaţia politică a momentului în Pakistan, a căzut de pe o platformă care îl transporta către podiumul unui mare miting în Lahore (est). Căderea sa de la câţiva metri a fost filmată de televiziunile locale, la fel ca evacuarea sa de urgenţă, cu urme de sânge la cap.

Partidul său a anunţat iniţial veşti îmbucurătoare, asigurând că acesta va reveni mai târziu la faţa locului pentru a-şi rosti discursul. Dar această eventualitate pare să se îndepărteze pe măsură ce trece timpul.

"Imran Khan a căzut de pe o platformă. El a fost rănit la cap şi transportat la spital", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt local al PTI, Malik Ishtiaq.

Un alt oficial al PTI, Shirin Mazari, a precizat pentru AFP că Imran Khan a căzut de la o înălţime de doi metri. "El s-a rănit la frunte şi este conştient", a adăugat Mazari.

La scurt timp după incident, un purtător de cuvânt al PTI, Chaudhry Rizwan, a asigurat că rănile lui Khan sunt uşoare. "Imran Khan este bine, el a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri. El se va întoarce în curând la miting pentru a-şi susţine discursul".

Dar incertitudinea persista în cursul serii cu privire la natura şi gravitatea rănilor. Transportat iniţial la un spital local, unde "i-au fost suturate rănile", el a fost transferat apoi la "spitalul Shaukat Khanum", a declarat pentru AFP un medic al acestei instituţii.

"Neurochirurgii, specialişti radiologi şi tot restul personalului medical sunt în alertă", a adăugat el. Spitalul Shaukat Khanum, specializat în tratamentul cancerului, a fost creat chiar de Khan ca un omagiu pentru mama sa, în cadrul operelor sale de caritate.

Căderea a avut loc sub privirile a mii de susţinători veniţi să asculte discursul lui de campanie. La faţa locului, "oamenii plângeau", potrivit lui Ishtiaq.

Câteva sute de susţinători au mers apoi la spital pentru a-l susţine, scandând "Viaţă lungă lui Imran Khan", a constatat un jurnalist al AFP.

Campania electorală pakistaneză a intrat în linie dreaptă înaintea scrutinului de sâmbătă. Ea a fost marcată de atacuri ale rebelilor talibani împotriva partidelor laice aflate la putere în ultimii cinci ani.

O serie de atacuri împotriva unor partide politice s-a soldat cu cel puţin 17 morţi şi zeci de răniţi, marţi, în nord-vestul Pakistanului.

Campania a arătat, de asemenea, entuziasmul generat de Imran Khan, văzut de susţinătorii săi drept un om nou, capabil să spargă monopolul partidelor tradiţionale şi să rezolve problemele grave de securitate şi economice ale ţării.

Favorită la acest scrutin este totuşi Linia Musulmană (PML-N) a fostului premier Nawaz Sharif.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici