Poluarea din Golful Mexic ar putea duce la pierderea a 100.000 de locuri de muncă

Poluarea provocată de scufundarea platformei Deepwater Horizon, exploatată de grupul British Petroleum, ar putea determina pierderea a 100.000 de locuri de muncă în zona Golfului Mexic, conform unui studiu al agenţiei de rating Moody's.

164 afișări
Imaginea articolului Poluarea din Golful Mexic ar putea duce la pierderea a 100.000 de locuri de muncă

Poluarea din Golful Mexic ar putea duce la pierderea a 100.000 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până la sfârşitul anului, numai mareea neagră va determina pierderi din activităţi economice de 1,2 miliarde de dolari şi dispariţia a 17.000 de locuri de muncă în regiunea golfului Mexic, conform evaluării făcute de Moody's pe baza datelor preliminare.

"Conform celui mai pesimist scenariu, în care poluarea nu va fi stopată până în decembrie, iar moratoriul decis de preşedintele (american, Barack) Obama asupra activităţilor de forare la adâncime va fi extins până la sfârşitul anului, vor fi înregistrate pierderi de 7,4 miliarde de dolari din activităţi economice şi vor dispărea 100.000 de locuri de muncă", precizează studiul.

Dintre cele cinci state afectate (Texas, Louisiana, Alabama, Mississippi şi Florida), Louisiana şi Florida au cel mai mult de suferit, din cauza dependenţei de pescuit, acvacultură, extracţie de petrol şi turism.

Oraşul Houston, capitala industriei petroliere americane, ar urma să aibă de suferit din cauza prelungirii moratoriului, în condiţiile în care multe companii locale furnizează echipamente şi servicii pentru firmele de forare.

"Impactul economic la nivel naţional al poluării va fi probabil neglijabil", apreciază Moody's, afirmând că regiunea Golfului Mexic reprezintă numai 3 la sută din Produsul Intern Brut şi piaţa muncii din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici