Premierul Cambodgiei acuză Laosul de încălcarea frontierei şi mobilizează trupe militare la graniţă

Hun Sen, premierul Cambodgiei, a acuzat statul vecin, Laos, că în luna aprilie a trimis mai multe trupe peste frontieră şi-a avertizat că acestea trebuie să se retragă până la 17 august, urmând ca mai mulţi militari cambodgieni să fie desfăşuraţi la graniţa dintre cele două state, conform Reuters.

346 afișări
Imaginea articolului Premierul Cambodgiei acuză Laosul de încălcarea frontierei şi mobilizează trupe militare la graniţă

Premierul Cambodgiei acuză Laosul de încălcarea frontierei şi mobilizează trupe militare la graniţă

Hun Sen a declarat în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Phnom Penh că aproximativ 30 de militari din Laos au traversat frontiera, iar unii dintre ei au rămas în zonă în timpul zilei.

El a adăugat că a contactat Guvernul din Laos în privinţa acestui inceident.

”Nu mai pot avea răbare. Nu este corect să ne luptăm între noi, dar dacă aceştia nu se retrag va trebui să ne recuperăm pământul”, a afirmat premierul cambodgian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici