Premierul Estoniei vrea ca ruşii să nu mai poată călători în UE. Medvedev a numit-o "nazistă"

Premierul estonian, Kaja Kallas, s-a plâns din nou că lipsa unor restricţii de călătorie cuprinzătoare în spaţiul Schengen pentru ruşi reprezintă o povară "nedreaptă" pentru ţările vecine Rusiei.

1078 afișări
Imaginea articolului Premierul Estoniei vrea ca ruşii să nu mai poată călători în UE. Medvedev a numit-o "nazistă"

Statele baltice Estonia şi Letonia au înăsprit deja regulile de intrare, iar Finlanda are în vedere propuneri similare. Însă Germania şi Comisia Europeană resping îngheţarea generală a vizelor turistice ruseşti.

"Europa a interzis călătoriile aeriene dinspre Rusia către Europa. Acest lucru înseamnă că singura modalitate prin care ruşii pot ajunge în Europa este prin doar trei ţări - Finlanda, Estonia şi Letonia. Aşadar, nu este foarte corect ca toate celelalte ţări din Schengen să elibereze aceste vize, dar noi trei să purtăm de fapt povara" a declarat Kallas, potrivit The Guardian.

Kallas a declarat că reacţiile ostile ale Kremlinului la dezbaterile privind restricţiile de călătorie au arătat că o interdicţie de intrare pentru cetăţenii ruşi ar putea fi un instrument eficient pentru a completa alte sancţiuni.

În replică, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a numit-o pe Kaja Kallas "nazistă".

Cu o zi mai devreme, premierul finlandez, Sanna Marin, a declarat într-un interviu televizat că "nu este corect ca, în timp ce Rusia duce un război agresiv, brutal, de agresiune în Europa, ruşii să poată duce o viaţă normală, să călătorească în Europa, să fie turişti".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici