Premierul Italiei crede că NATO ar trebui să ofere garanţii de securitate Ucrainei

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a afirmat miercuri, în cursul unei vizite în Polonia, că Alianţa Nord-Atlantică ar trebui să ofere garanţii de securitate Ucrainei.

396 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei crede că NATO ar trebui să ofere garanţii de securitate Ucrainei

Sursa foto: Hepta

"Oferirea unor condiţii reale de securitate Ucrainei este singura modalitate de obţinere a unei păci corecte şi durabile", a declarat Giorgia Meloni, potrivit cotidianului Il Messaggero, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Varşovia cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Giorgia Meloni a subliniat că Administraţia Poloniei împărtăşeşte poziţia Italiei.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat în iunie că, la finalul conflictului, Alianţa Nord-Atlantică ar trebui să ofere garanţii de securitate pentru a se asigura că Rusia nu va lansa o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei. Însă Stoltenberg a subliniat că Ucraina nu va putea primi garanţii de apărare colectivă specifice Articolului 5 al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici