Premierul libian Ali Zeidan a acuzat un grup politic de organizarea răpirii sale

Premierul libian Ali Zeidan a acuzat un grup politic, pe care nu l-a numit, că a organizat răpirea sa joi dimineaţa, timp de câteva ore, într-un interviu pentru postul de televiziune France 24.

233 afișări
Imaginea articolului Premierul libian Ali Zeidan a acuzat un grup politic de organizarea răpirii sale

Ali Zeidan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba despre un partid politic care vrea să destituie Guvenul prin orice mijloace", a declarat Zeidan.

"Stând de vorbă cu cei care m-au ţinut ostatic, am înţeles motivele din spatele răpirii mele. Ei vor să destituie Guvernul prin forţă, prin democraţie, pe căi nedemocratice sau prin orice alt mijloc", a continuat el.

"În zilele următoare, voi oferi mai multe informaţii despre acest partid politic care a organizat răpirea mea", a promis şeful Guvernului libian.

Potrivit lui Zeidan este vorba despre "un partid care, încă de la început, avea unicul scop de a destitui Guvernul prin toate mijloacele".

El a spus că persoanele care l-au luat ostatic au discutat cu el despre problema capturării lui Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida, weekendul trecut, de către un comando american, la Tripoli.

Premierul a insistat asupra faptului că nu ştia nimic înainte de această operaţiune americană, dar că, dacă ar fi ştiut despre ea, l-ar fi informat pe al-Libi.

"Credeţi că un cetăţean, un musulman sau orice altă persoană care află că i se va face rău altei persoane va accepta acest lucru? Dacă aş fi ştiut, l-aş fi informat dinainte. Nu am ştiut, dar l-aş fi informat", a subliniat Zeidan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici