Presa din România, pe aceeaşi listă cu terorismul, titrează presa internaţională

Presa internaţională a preluat în număr mare comentariile de miercuri ale agenţiei americane Associated Press, care subliniază că presa din România a fost adăugată, alături de terorism, corupţie şi crima organizată, pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

44 afișări
Imaginea articolului Presa din România, pe aceeaşi listă cu terorismul, titrează presa internaţională

Presa din România, pe aceeaşi listă cu terorismul, titrează presa internaţională (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Ca şi alte ţări, România consideră terorismul, corupţia şi crima organizată ca potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale. Dar Guvernul consideră că şi presa trebuie adăugată pe această listă, comentează Associated Press, adăugând că jurnaliştii români califică documentul Consiliului Naţional de Apărare drept o lovitură la adresa libertăţii presei într-o democraţie.

Agenţia americană comentează că relaţiile dintre Guvern şi presă au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimii doi ani, de când România a intrat în recesiune, adăugând că ziarele şi televiziunile, dintre care unele sunt deţinute de jucători politici, sunt în general părtinitoare, susţinând sau opunându-se Guvernului.

Comentariile agenţiile americane sunt preluate de numeroase publicaţii şi televiziuni americane şi canadiene.

Postul de radio sârb B92 preia ştirea MEDIAFAX, care precizează că Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT stipulează ca vulnerabilităţi campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici