Presă: Fostul preşedinte tunisian Ben Ali este în comă

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, care a părăsit ţara la 14 ianuarie şi s-a refugiat în Arabia Saudită, a intrat în comă după ce a suferit un atac cerebral, susţine un jurnalist francez specialist în Tunisia, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

32 afișări
Imaginea articolului Presă: Fostul preşedinte tunisian Ben Ali este în comă

Presă: Fostul preşedinte tunisian Ben Ali este în comă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ben Ali "a fost victima unui atac cerebral şi transportat de urgenţă la spitalul din Djedda. Fostul preşedinte a fost internat în această instituţie rezervată prinţilor saudiţi sub o identate falsă, din motive de securitate. Starea sa este considerată îngrijorătoare", scrie jurnalistul Nicolas Beau pe blogul său.

Potrivit aceloraşi surse de la Tunis ale jurnalistului, Ben Ali s-ar afla în comă. Bolnav de mai mulţi ani, dictatorul tunisian a fost foarte afectat de plecarea sa forţată din Tunisia. "Soţia sa, Leila Trabelsi, nu este alături de el", precizează Nicolas Beau.

Site-ul JSSNews, care "a obţinut informaţii de la un diplomat care îşi exercită funcţia în Orientul Mijlociu" confirmă declaraţiile jurnalistului francez. "Ben Ali a intrat în comă la 15 februarie, după amiază. Din ceea ce ştim, starea lui este critică, dar cei mai buni medici din regat au fost trimişi de urgenţă". Acest diplomat precizează că "noul preşedinte interimar din Tunisia este la curent cu această situaţie şi urmăreşte evenimentele oră de oră".

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici