Presa internaţională a relatat despre Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al României

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept noul prim-ministru al României după demisia lui Mihai Tudose.

6821 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională a relatat despre Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al României

Presa internaţională a relatat despre Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al României

"Preşedintele României o numeşte pe parlamentara europeană Dăncilă drept premier desemnat", titrează agenţia Reuters, adăugând că liderul de la Cotroceni, Kalus Iohannis, a subliniat că "aritmetica parlamentară" stă la baza deciziei sale.

"Nou prim-ministru român, aprobat de preşedinte", relatează cotidianul britanic Financial Times. "Preşedintele României a susţinut candidatul partidului de guvernământ pentru funcţia de prim-ministru, încheind o perioadă de incertitudine politică şi proclamând primul lider de sex feminin al ţării", comentează jurnaliştii britanici.

Într-un material intitulat "România: Viorica Dăncilă ar putea deveni prima femeie prim-ministru", Deutsche Welle comentează că aceasta este "în general văzută drept o aliată al lui Dragnea". Deutsche Welle menţionează şi faptul că Dăncilă "a apărat vehement legislaţia pentru schimbarea legilor anticorupţie din România, inclusiv reformele despre care criticii spun că ar face mai dificil de pedepsit corupţia la nivel înalt".

"Primul premier femeie ar putea conduce România pe fondul protestelor anticorupţie", relatează The Wall Street Journal. "Preşedintele României a numit, miercuri, un nou prim-ministru, al treilea într-un, în contextul în care partidul de guvernământ încearcă să supravieţuiască uneia dintre cele mai mari mişcări anticorupţie din istoria modernă europeană ", comentează jurnaliştii publicaţiei economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici