Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian

Preşedintele Argentinei Cristina Kirchner a fost operată cu succes, miercuri, de cancer la glanda tiroidă într-o clinică din Pilar, la 50 de kilometri nord de Buenos Aires, la o lună după ce a depus jurământul pentru un al doilea mandat de patru ani, a anunţat preşedinţia.

990 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, operată cu succes de cancer tiroidian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Operaţia preşedintei Cristina Fernandez de Kirchner a fost realizată fără nicio complicaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Alfredo Scoccimarro, citind o declaraţie în faţa clinicii, în timp ce era înconjurat de sute de persoane, dintre care numeroşi militanţi veniţi pentru a o susţine pe Kirchner.

"În timpul intervenţiei, care a durat aproximativ trei ore şi jumătate, i s-a făcut o tiroidectomie totală, conform planului prevăzut", a continuat purtătorul de cuvânt.

El a subliniat că "refacerea postoperatorie imediată a pacientei este bună", precizând că aceasta s-a trezit şi va fi îngrijită în mod normal. Tiroidectomia constă în extirparea glandei tiroide.

Kirchner, în vârstă de 58 de ani, va rămâne în spital "aproximativ 72 de ore" şi va urma o perioadă de convalescenţă de 20 de zile în total, a confirmat purtătorul de cuvânt.

Sute de persoane şi-au exprimat bucuria la anunţul operaţiei reuşite, în jurul clinicii private Austral. "Bravo, Cristina!", strigau acestea. Unele dintre ele şi-au instalat corturi în zonă cu o zi înainte. Pe bannerele afişate se putea cititi: "Curaj, Cristina!".

Preşedintele argentinian este cel de-al cincilea actual sau fost şef de stat din America de Sud care suferă de cancer în ultimii ani, după brazilienii Luiz Inacio "Lula" da Silva şi Dilma Roussef, paraguayanul Fernando Lugo şi venezuelanul Hugo Chavez.

"Vă imaginaţi că primul care m-a sunat a fost Hugo Chavez", a povestit ea după anunţul privind îmbolnăvirea ei.

În timpul convalescenţei sale, puterea va fi asigurată de vicepreşedintele Amado Boudou, fost ministru al Economiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici