Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, insistă pentru o soluţie care să implice reduceri bugetare, pentru evitarea crizei din SUA

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a exclus marţi, înaintea reuniunii cu preşedintele Joseph Biden, ideea creşterii pe termen scurt a plafonului datoriei suverane a SUA pentru a evita intrarea în incapacitate de plăţi, cerând o soluţie complexă, care să includă reduceri bugetare.

717 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, insistă pentru o soluţie care să implice reduceri bugetare, pentru evitarea crizei din SUA

Preşedintele Camerei Reprezentaţilor, Kevin McCarthy, insistă pentru o soluţie care să implice reduceri bugetare, pentru evitarea crizei din SUA

Kevin McCarthy este invitat la Casa Albă pentru o reuniune cu preşedintele Biden pe tema eforturilor de evitare a intrării Statelor Unite în incapacitate de plăţi. Au fost invitaţi la reuniune şi Hakeem Jeffries, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, precum şi Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senat, şi Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat.

Kevin McCarthy, unul dintre liderii Partidului Republican, propune o soluţie de compromis, pe termen mediu, prin suplimentarea pragului de îndatorare suverană şi reduceri bugetare. "Nu ar trebui să excludem un vot" asupra unul astfel de plan, a afirmat McCarthy, citat de publicaţia The Hill.

Ideea este împărtăşită de liderii Partidului Republican şi de oficiali din cadrul Administraţiei Biden, dar preşedintele nu este de acord cu o soluţie de compromis. Vrea adoptarea de către Congres a unui plan de suplimentare a pragului de îndatorare suverană şi ar putea accepta negocieri privind eventuale reduceri bugetare abia după rezolvarea actualei situaţii de criză. Preşedintele Biden "va sublinia că acţiunile de evitare a intrării în incapacitate de plăţi trebuie adoptate imediat de către Congres, fără condiţii", a afirmat recent un oficial de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului.

"De ce să împingem problema mai departe? Să o rezolvăm acum", a insistat însă Kevin McCarthy.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a propus, la jumătatea lunii aprilie, o suplimentare cu 1.500 de miliarde de dolari a pragului datoriei suverane, dar a condiţionat planul de reducerea cheltuielilor bugetare. Kevin McCarthy a anunţat că va continua negocierile cu Administraţia Biden pe baza unui plan de creştere a pragului datoriei suverane cu 1.500 de miliarde de dolari, dar a cerut limitarea cheltuielilor bugetare discreţionare la nivelul anului fiscal 2022, plafonarea la 1% a majorării deficitului bugetar, reactivarea fondurilor necheltuite în pandemie şi respingerea legii finanţărilor destinate Serviciului Veniturilor Interne (IRS). De asemenea, McCarthy ar vrea suspendarea facilităţilor aprobate de preşedintele Biden privind creditele pentru învăţământul superior public şi anularea creditelor fiscale acordate prin Legea reducerii inflaţiei.

Statele Unite au atins din ianuarie plafonul de îndatorare suverană fixat la 31.400 de miliarde de dolari, dar Departamentul Trezoreriei a continuat efectuarea plăţilor prin acţiuni excepţionale de gestionare a resurselor existente şi a cheltuielilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici