Preşedintele Curţii Supreme ruse este internat la terapie intensivă în Ghana după un accident rutier

Preşedintele Curţii Supreme a Rusiei, Viaceslav Lebedev, a fost internat la terapie intensivă după ce a fost implicat luni într-un accident rutier în Ghana, a anunţat guvernul acestei ţări vest-africane.

181 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Curţii Supreme ruse este internat la terapie intensivă în Ghana după un accident rutier

Preşedintele Curţii Supreme ruse este internat la terapie intensivă în Ghana după un accident rutier (Imagine: Shutterstock)

Lebedev, care efectua o vizită oficială la invitaţia omologului său din Ghana "este în prezent internat în unitatea de terapie intensivă a Spitalului militar 37" din Accru, capitala, unde se află în "stare stabilă", conform comunicatului guvernului.

Nu se cunoaşte pentru moment ce răni a suferit responsabilul rus al cărui transport de urgenţă la Accra a fost asigurat de forţele aeriene din Ghana.

Accidentul a avut loc în apropiere de Tsito, în regiune Volta (sud-est), în jurul orei locale 15:00 (18:00, ora României), a precizat guvernul.

"Primele elemente ale anchetei arată că accidentul s-a produs când un camion cu basculantă a deviat dintr-o dată pe drumul pe care se deplasa convoiul (care îl transporta pe Lebedev, n.r.)", mai arată comunicatul.

Viaceslav Lebedev era în maşină, îndreptându-se spre capitală, când "un camion a virat dintr-o dată în drumul convoiului", a povestit la rândul său, Felix Kwakye Ofosu, ministrul adjunct al informaţiilor.

"Ştiu cu certitudine că s-a întâmplat foarte repede. A avut loc un accident şi acesta a fost rănit", a mai spus acest responsabil, conform căruia un poliţist a fost de asemenea rănit şi două maşini au fost avariate.

Acesta nu a dat mai multe detalii despre drama petrecută după ce Lebedev a părăsit oraşul Ho, unde a ţinut un discurs, sau depsre starea rănilor suferite.

Accidentele de circulaţie sunt foarte numeroase în Ghana, unde drumurile sunt în general în stare proastă, în timp ce şoferii ignoră deseori regulile de circulaţie.

Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că 1.986 de persoane au murit în 2010 în Ghana în urma accidentelor rutiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici