Preşedintele francez Francois Hollande avertizează: Accesul Marii Britanii la piaţa unică depinde de garantarea liberei circulaţii

Accesul Marii Britanii la piaţa unică europeană este condiţionat de garantarea liberei circulaţii a persoanelor, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, în timpul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Theresa May, scrie cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

1164 afișări
Imaginea articolului Preşedintele francez Francois Hollande avertizează: Accesul Marii Britanii la piaţa unică depinde de garantarea liberei circulaţii

Preşedintele francez Francois Hollande avertizează: Accesul Marii Britanii la piaţa unică depinde de garantarea liberei circulaţii (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Marea Britanie are astazi acces la piaţa unică, deoarece garantează cele patru libertăţi. În cazul în care doreşte să rămână în cadrul pieţei unice este decizia ei de a stabili cât de departe şi cum va face să garanteze cele patru libertăţi," a declarat liderul francez.

"Nu pot fi separate una de cealaltă. Nu poate exista libera circulaţie a mărfurilor, libera circulaţie a capitalurilor, libera circulaţie a serviciilor atât timp cât nu există libertatea de circulaţie a oamenilor (...) Aceasta va fi o alegere cu care se va confruntă Marea Britanie - să rămână pe piaţa unică şi implicit să îşi asume garantarea liberei circulaţii sau să aibă un alt statut," a adăugat Hollande.

"Este cel mai important punct. Acesta este punctul care va face obiectul negocierilor," a completat preşedintele francez.

Un subiect major al campaniei pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE a fost tocmai acela al imigraţiei, liderii pro-Brexit cerând limitarea imigraţiei cetăţenilor UE în Regatul Unit, fapt ce ar reprezenta o încălcare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici