Preşedintele UE: Uniunea va ieşi consolidată din criză pentru a redeveni un "simbol al speranţei"

Uniunea Europeană, care va primi luni Premiul Nobel pentru Pace, va ieşi consolidată din criza actuală, pentru a redeveni un "simbol al speranţei", a declarat preşedintele UE Herman Van Rompuy duminică la Oslo, cu o zi înaintea ceremoniei de înmânare a distincţiei.

313 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UE: Uniunea va ieşi consolidată din criză pentru a redeveni un "simbol al speranţei"

Preşedintele UE: Uniunea va ieşi consolidată din criză pentru a redeveni un "simbol al speranţei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi vrem ca Europa să redevină un simbol al speranţei", a declarat el într-o conferinţă de presă susţinută la Institutul Nobel.

"UE traversează o perioadă dificilă", a adăugat Van Rompuy. "Sunt sigur că vom reuşi. Vom ieşi din incertitudine şi recesiune mai puternici ca înainte", a subliniat preşedintele UE.

Aproximativ 20 de lideri europeni, inclusiv preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, sunt aşteptaţi luni la Oslo, la o ceremonie de înmânare a Nobelului, marcată de absenţe ca cea a premierului britanic David Cameron, care a refuzat invitaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici