Primele avioane fără pilot ale OSCE vor deveni operaţionale în Ucraina la sfârşitul lui octombrie

Primele două drone destinate monitorizării implementării armistiţiului în estul Ucrainei vor deveni operaţionale, sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), începând cu ultimele zile ale lunii octombrie, potrivit unei surse din cadrul acestei organizaţii.

136 afișări
Imaginea articolului Primele avioane fără pilot ale OSCE vor deveni operaţionale în Ucraina la sfârşitul lui octombrie

Primele avioane fără pilot ale OSCE vor deveni operaţionale în Ucraina la sfârşitul lui octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În principiu, aşteptăm operatorii Schiebel (constructorul austriac de avioane fără pilot) pentru 21 octombrie", iar punerea în funcţiune va avea loc "peste trei sau patru zile", a anunţat, la Viena, la sediul OSCE, Nataşa Rajkovici, o purtătoare de cuvânt a acestei organizaţii.

Două avioane fără pilot sunt deja prezente Ucraina, în timp ce altele două sunt aşteptate pe 31 octombrie. Toate patru vor fi operate de către specialişti ai constructorului, care se vor afla sub autoritatea misiunii OSCE de monitorizare în Ucraina.

Germania şi Franţa au anunţat în ultimele zile că vor pune la rândul lor avioane fără pilot la dispoziţia misiunii OSCE. Potrivit lui Rajkovici, această ofertă este încă "în stadiu de discuţii".

Alte 14 persoane au fost ucise în luptele care au avut loc în estul Ucrainei marţi, la cinci săptămâni după instaurarea unui armistiţiu care nu a permis decât o relativă calmare a confruntărilor armate dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, sprijiniţi material şi militar de Moscova, potrivit Kievului şi occidentalilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici