Primele imagini video cu Fidel Castro din ultimele 14 luni

Fostul lider cubanez, Fidel Castro, a apărut duminică la televiziunea cubaneză pentru prima dată în ultimele 14 luni, în timp ce discuta într-o manieră animată şi destinsă cu un grup de studenţi venezuelani.

119 afișări
Imaginea articolului Primele imagini video cu Fidel Castro din ultimele 14 luni

Primele imagini video cu Fidel Castro din ultimele 14 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Castro, în vârstă de 83 de ani, purtând o ţinută sport, părea într-o formă bună şi discuta cu studenţii care au venit să îl viziteze la domiciliu.

Potrivit televiziunii, imaginile au fost înregistrate sâmbătă dimineaţa în timpul unei discuţii a liderului cubanez cu studenţii de la Universitatea Carabobo (Venezuela) care a durat peste trei ore.

Fidel Castro

"Ne aflăm în faţa unor evenimente foarte, foarte, foarte grave. Grave pentru existenţa noastră, aş spune eu", a declarat Fidel Castro referindu-se la modificările climatice.

Fidel Castro

Ultimele imagini video cu Castro, difuzate de televiziunile cubaneze, datează de la 18 iunie 2008, când apărea alături de preşedintele venezuelan, aliatul şi prietenul său, Hugo Chavez.

Duminică, publicaţiile locale au publicat de asemenea o fotografie a lui Fidel Castro, alături de preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, cu care a discutat vineri timp de câteva ore.

Rafael Correa şi Fidel Castro

Aceste fotografii anterioare ale fostului preşedinte cubanez au fost difuzate la 13 august, cu prilejul aniversării sale, pe site-ul organizaţiei religioase americane Pastorii pentru pace, a cărei delegaţie a vizitat Cuba pentru a aduce ajutoare umanitare colectate din Statele Unite şi Canada.

Liderul cubanez nu şi-a mai făcut apariţia în public după ce o boală gravă l-a determinat, la 26 iulie 2006, să îi cedeze puterea fratelui său, Raul, în vârstă 78 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici