Principesa Irina a pledat vinovat în dosarul privind luptele de cocoşi din Oregon. Reacţia Casei Regale

Principesa Irina a pledat miercuri vinovat în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi în statul american Oregon, relatează postul de televiziune Fox News în pagina electronică.

2934 afișări
Imaginea articolului Principesa Irina a pledat vinovat în dosarul privind luptele de cocoşi din Oregon. Reacţia Casei Regale

Principesa Irina a pledat vinovat în dosarul privind luptele de cocoşi din Oregon (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Irina şi soţul ei, John, au acceptat o înţelegere prin care Guvernul renunţă la acuzaţiile de utilizare a cocoşlor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor.

Sentinţa va fi pronunţată pe data de 22 octombrie. Guvernul intenţionează să ceară o perioadă de probă şi o confiscarea sumei de 200.000 de dolari.

Familia Regală: Regele Mihai a luat cunoştinţă cu tristeţe de situaţia privitoare la principesa Irina

Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe de situaţia creată privitor la principesa Irina, fiica sa, şi are încredere că instanţele statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz, se arată într-un comunicat al Familiei Regale.

"Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală apreciază eforturile tuturor celor implicaţi, precum şi ale sistemului judiciar american de a duce la bun sfârşit procedura judiciară, cu respectarea dreptului la apărare, având încredere că instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz", se mai spune în comunicatul publicat, joi, pe site-ul Familiei Regale.

Soţii Walkers au fost arestaţi după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocoşii aveau ataşate cuţite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare şi li se vindea mâncare şi băutură, potrivit rechizitoriului.

Procurorii au afirmat că soţii Walkers au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100.

Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool.

Irina Walker este cea de-a treia fiică a fostului rege al României, Mihai I.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici