Prinţul Charles, îngrijorat de ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu - VIDEO

Prinţul Charles şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu, apreciind că această situaţie este o "tragedie", potrivit unei înregistrări video care a fost publicată marţi seara pe site-ul cotidianului britanic The Telegraph.

630 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, îngrijorat de ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu - VIDEO

Prinţul Charles, îngrijorat de ameninţările la adresa creştinilor din Orientul Mijlociu - VIDEO

"Este o tragedie de nedescris să vezi astăzi ameninţări grave la adresa creştinismului în Orientul Mijlociu, o regiune în care creştinii locuiesc deja timp de 2.000 de ani (...), alături de persoane de religii diferite", a declarat moştenitorul tronului britanic.

Vorbind despre propria sa credinţă creştină, care îi "permite să vorbească şi să asculte persoane de alte tradiţii", el i-a îndemnat pe oficialii de diferite religii să "nu rămână tăcuţi" şi să reacţioneze faţă de această situaţie.

De asemenea, prinţul Charles le-a cerut "guvernelor să asigure dreptul cetăţenilor de a practica propria religie", un drept care este "deseori încălcat, inclusiv în Vest".

Aceste declaraţii intervin în contextul publicării unui raport al asociaţiei de caritate britanice Aid to the Church in Need, care informează că libertatea religioasă a intrat în declin în ultimii doi ani în Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Asociaţia a afirmat, de asemenea, că libertatea religioasă este în declin în Marea Britanie şi în alte state occidentale, din cauza fricii de extremism şi a sentimentului că religia nu mai are un rol important în domeniul public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici