Procesul celor doi bărbaţi care au ucis un soldat la Londra a fost stabilit la 18 noiembrie

Procesul celor doi bărbaţi acuzaţi că au ucis prin înjunghiere un soldat în plină stradă la Londra a fost fixat la 18 noiembrie, a anunţat justiţia vineri, citată de AFP.

418 afișări
Imaginea articolului Procesul celor doi bărbaţi care au ucis un soldat la Londra a fost stabilit la 18 noiembrie

Procesul celor doi bărbaţi care au ucis un soldat la Londra a fost stabilit la 18 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Data procesului a fost anunţată în timp ce cei doi suspecţi, Michael Adebolajo, în vârstă de 28 de ani, şi Michael Adebowale, în vârstă de 22 de ani, apăreau prin videoconferinţă în faţa tribunalului londonez din Old Bailey, din celula lor din închisoarea de maximă securitate de la Belmarsh (estul Londrei).

Cei doi suspecţi, crescuţi în Marea Britanie de către familii nigeriene creştine însă convertiţi la islam, sunt acuzaţi de crimă şi de posesie de arme de foc. Michael Adebolajo este de asemenea urmărit pentru tentativă de omor la adresa unor poliţişti.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi că l-au ucis prin înjunghiere, la 22 mai, în plină zi şi în plină stradă, pe soldatul Lee Rigby, a apropiere de cazarma sa din Woodwick, în sud-estul Londrei. Aceştia au fost filmaţi şi fotografiaţi la locul crimei de martori însă, în aşteptarea procesului, justiţia impune anumite restricţii care interzic acordarea anumitor detalii despre acest atac.

În cursul audierii de vineri care a durat 20 de minute, cei doi bărbaţi au luat cuvântul pentru a confirma numele lor. Michael Adebolajo a solicitat din nou să fie numit Mujaahid Abu Hamza.

Ceo doi suspecţi vor fi menţinuţi în arest, iar o altă audiere a fost fixată la 27 septembrie, înainte de proces.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici